Direktlänk till inlägg 25 januari 2015

Texas Longhorn - Gamla Stan

Av Bönan & Baljan - 25 januari 2015 18:56

Det är fredag och löningshelg. Texas Longhorn på Svartmangatan 11 i Gamla Stan är fullsatt. Restaurangen är liten och trevlig. Som vegetarian och djurvän kan det enorma djurhuvudet som tar upp en stor del av rummet kännas aningen....otrevligt. Förutom den "detaljen" är restaurangen varm och mysig med amerikansk södernkänsla.


Den här gången har vi ringt in för att kolla att vegetariska alternativ finns. Vi är medvetna om att det är fusk och misstaget kommer ej att upprepas. När Baljan ringer får hon hur som helst veta att vi kan välja mellan 3 rätter, burgare, fajitas och bontana. Köttet är utbytt mot sojaalternativ.


Väl på plats får vi veta att vi har två rätter att välja mellan. Bontanan faller bort av smått oförklarliga skäl - något om att det finns kött i någon sås... Servitrisen kan inte riktigt förklara, oklart om hon själv är helt insatt. Vi har i alla fall två rätter att välja mellan:  "The Ugly American" för 199 kr och "Sizzling Veggie Fajitas" för 219 kr. Vi tar en av varje.

Maten serveras inom rimlig tid, vi har hunnit sippa på en fördrink och landa i lugn och ro. The Ugly American är en enorm burgare, med bröd vitt som snö, lökbitar stora som halverade tomater, ost och två grillade sojabiffar. Smaken är bra, efter att lökhalvorna avlägsnats. Den är dock rätt kompakt och sätter sig som cement i magen. Till burgaren serveras coleslaw, tjocka pommes och en kall, stark sås. Portionsmässigt är rätten väl värd pengarna, smakmässigt är den god utan att ta oss till gastronomiska höjder.

Sizzling Veggie Fajitas är en enorm portion grillade sojabeefstrips blandat med stekt lök och paprika. Till detta serveras tortillabröd, svarta bönor, salsa, guacamole och gräddfil. Även detta är en väl tilltagen portion och smaken är bättre än burgaren, även om även denna rätt saknar "det lilla extra". Det är osäkert hur mycket kärlek som sätts i en rätt på ett kötthak av denna karaktär, oavsett om rätten innehåller kött eller ej. Sojastripsen är rätt smaklösa och de tillbehör som serveras behövs verkligen för att rädda rätten. Man hade kunnat vara mer frikostig med den stekta löken och paprikan, då dessa gav stripsen viss smak.


Maten är minst sagt mättande. Bönan, som är dessertexpert, går dock aldrig på restaurang utan att avverka minst 2 desserter. Vi beställer in "Apple Crumble Pie" för 75 kr och "American Cheesecake" för 89 kr. Pajen är varm och frasig, smaken söt. Till den serveras glass med lönnsirap och kombinationen är kvällens höjdpunkt - enligt Bönan. Baljan är vid detta laget för mätt för att uppskatta nya smaker, men konstaterar i alla fall att inga större fel finns på pajen.

Cheesecaken lämnar mycket att önska - väldigt mycket. Den är pudrad med ett tjockt lager florsocker, kanske i ett försök att dölja den extremt torra konsistensen och avsaknaden av annan smak än philadephiaost. Till denna serveras glass med lönnsirap, vilket är en något udda kombination med cheescake. Möjligtvis är även detta ett desperat försök att rädda ett misslyckat bakverk. Bönan äter alltid upp dessert, när hon inte gör det är det illa. Cheescaken blev kvar på fatet. Enough said!


Texas Longhorn var ett av Baljans favorithak, back in the days när hon var köttätare. Baljan skulle aldrig välja hamburgare ute på restaurang, något hon nu blir halvt tvingad till. Detta ger en svag McDonaldskänsla i upplevelsen. Vi ger ett plus för att Texas Longhorn vågar ta in sojaprodukter i sin meny, däremot saknas känslan för produkten - frågan är om kocken ens vågat smaka. Det känns ändå trevligt att vår mat visuellt inte skiljer sig från övriga gästers mat.


Bönans betyg:

Vegetariska alternativ:     

Service:       

Maten:       


Baljans betyg:
Vegetariska alternativ:    

Service:       

Maten:       

 
 
Ingen bild

Ulla Wicksell

12 maj 2016 14:46

Hahaha, så bra!! Sätt fart att komentera och tycka till om krogars veganmat.
Från en "köttis" som gärna vill äta mer veganskt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 21:29

          Här hittar vi resans bästa mat. Det är nästan så att man kan ana en gnutta kärlek i maten. På Frank´s väljer du bland flera kök - pasta, pizza, steaks, sallad och nordic. Inne i restarurangen är det sjukt omysigt, vi sätter oss utan...

Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 21:17

    Som bilderna visar är buffén på Café Sweet & Salty en färglös historia. Maten hämtas på bricka, du plockar det du vill ha av sallad och cirka 6 varmrätter - varav en är vegetarisk. Grönsaksfyllda paprikor, det låter kanske sorgligt, men faktu...

Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 20:52


    Vi äter frukost på restaurang Oscar, med utsikt över Östersjön en strålande vacker morgon. Priset låg på ynka 166 svenska riksdaler - och vi skriver ynka då utbudet var enormt. Här finns allt en frukostälskare kan tänka sig, även för den som...

Av Bönan & Baljan - 31 januari 2015 13:02


    La cucaracha är en liten, varm restarurang på Bondegatan 2. Väggarna är murade och borden är många för den lilla lokalen, med resultat att man sitter tätt. Inget för den som vill prata förtroligt med sitt middagssällskap alltså. Man har förs...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards