Alla inlägg under februari 2015

Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 21:29

       


Här hittar vi resans bästa mat. Det är nästan så att man kan ana en gnutta kärlek i maten. På Frank´s väljer du bland flera kök - pasta, pizza, steaks, sallad och nordic. Inne i restarurangen är det sjukt omysigt, vi sätter oss utanför där det finns sköna fåtöljer och god utsikt.


Bönan väljer Vegetarisk burgare med wasabi, sesamsmaksatt sjögrässallad, serveras i rågbröd med rotsakschips (15 euro). Den vegetariska burgaren är tjock, perfekt i tuggmotstånd och alldeles lagom kryddad. Det som lyfter burgaren till svindlande höjder är sjögrässallad och wasabidressing, nytt, kreativt och spännande. Långt ifrån den sedvanliga risotton som så många restaruanger tror att vi vegetariner lever för. Här har någon tagit sig tiden att skapa en unik vegetarisk rätt, perfekt balanserad. Stripsen till känns hemmagjorda och är goda, chipsen är snygga på tallriken men känns överflödiga - det är burgaren vi vill ha!


Baljan äter vegetarisk pizza (13 euro) med aubergine, chevré, oliver, balsamicosirap, ruccola, mozzarella och tomatsås. Botten är fantastisk, tunn och krispig. Det blir väl mycket ost, men överlag känns pizzan fräsch. Auberginen är fint tillagad och konsistensen bra, något "köttig" känsla. Tomatsåsen är jättegod.


Till dessert väljer vi Äppelpaj med vaniljsås (7,50 euro) och Tiramisu (7,50). Äppelpajen är rätt torr, inga tydliga äppelbitar finns att skåda i skålen. Känns mer som en sockerkaka med äppelsmak. Vaniljsåsen är sjukt god, men alldeles för lite i den pyttelilla skålen. Tiramisun å andra sidan är god, krämig och helt klart värd priset.


Personalen på Frank´s är trevlig. Vi får hjälp att bära ut mat till bordet, något som inte känns som en självklarhet i en restaurang med självbetjäning. På Frank´s får gästen en dosa som piper när maten är klar. Litet minus att vi denna dag fick maten lite osynkat (10 minuter). Vi beställer från två olika kök, men man kan önska att visst samarbete mellan dessa.


Bönans betyg:

Vegetariska alternativ       

Service         

Smaken           


Baljans betyg:

Vegetariska alternativ       

Service         

Smaken         





Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 21:17

   

Som bilderna visar är buffén på Café Sweet & Salty en färglös historia. Maten hämtas på bricka, du plockar det du vill ha av sallad och cirka 6 varmrätter - varav en är vegetarisk. Grönsaksfyllda paprikor, det låter kanske sorgligt, men faktum är att smaken på dessa är höjdpunkten på dagens lunch, anser Bönan. Det är inte så fasligt mycket smak, men ändock det bästa på brickan. Utöver det är tallrikarna fyllda av diverse röror av smaklös karaktär och hela lunchen känns...sorglig. Inte ens ett glas vin kan rädda upp måltiden, kanske för att vinet som säljs flitigt är av lägsta bottenmärke, JP Chenet. Inte krav.


Maten är dyr. Tallriken vägs i kassan och priset för dessa två tallrikar ligger på drygt 13 euro. Lokalen är inte mysig och personalen gör inget för att ge känslan av "det lilla extra".


Bönans betyg:

Vegetariska alternativ   

Service   

Smaken   


Baljans betyg:

Vegetariska alternativ   

Service     

Smaken   

Av Bönan & Baljan - 17 februari 2015 20:52

 


Vi äter frukost på restaurang Oscar, med utsikt över Östersjön en strålande vacker morgon. Priset låg på ynka 166 svenska riksdaler - och vi skriver ynka då utbudet var enormt. Här finns allt en frukostälskare kan tänka sig, även för den som är vegetarian. Höjdpunkt enligt Baljan - omelett med finskuren tomat, gurka och purjolök. Bönans höjdpunkt - dessert! Här finns både prinsesstårta och budapeststubbe - till FRUKOST!! Syndigt värre. Det toppas med ett glas mousserande som ingick i priset.

Ännu ett plus att både kaffedrickaren och tedrickaren får en alldeles egen kanna, generös i sin storlek, serverad på bordet.

Personalen är trevlig, håller sig i skymundan men dyker snabbt upp vid behov.


På minuslistan lägger vi att det ingenstans står något om kravmärkta livsmedel, något vi anser vara oerhört omodernt. Därav väljer vi bort mycket av frukt och grönsaker - och det tar bort en stor del av utbudet. Bönan hämtar glatt ett kokt ägg, men innan skalet spräcks kommer funderingar på Kravmärkning - och ägget förblir helt. Det ÄR inte lätt att äta ute när man har krav på sin mat.


För veganen sjunker utbudet drastiskt - speciellt om veganen önskar så giftfria livsmedel som möjligt. Det finns dock havredryck till flingorna, och det kan man ju äta sig mätt på.


Bönans betyg:

Vegetariska alternativ         

Service       

Smaken        


Baljans betyg:

Vegetariska alternativ         

Service         

Smaken           

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards